HOORN LAAT ZICH NIET UITSPELEN


Vanaf 25 september 2021 zal er voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis regelgeving in werking treden die burgers op grond van hun medische status wel of geen toegang zal verschaffen tot onderdelen van onze samenleving als bijvoorbeeld de HORECA of evenementen.

Als lokale partij in de Hoornse gemeenteraad kunnen wij daar uiteraard van alles van vinden. Wij zijn echter realistisch genoeg om te weten dat wij niks kunnen veranderen aan deze landelijke regelgeving. Wij willen hierbij ook duidelijk gezegd hebben geen stelling te nemen voor- of tegen de covid-19 vaccinaties en/of de testen.
Wat wij wél willen is via deze weg een oproep doen aan al onze Hoornse stadsgenoten, burgers, ondernemers en bestuurders.

Aan alle burgers en horecabezoekers doen wij de oproep de handelswijze van elke ondernemer ten aanzien van de regelgeving te respecteren. Laat elkaar ‘heel’, ook straks moeten we nog met elkaar verder. Niemand heeft hier om gevraagd!

Verder doen wij hierbij nadrukkelijk een beroep op het gezonde verstand, het morele kompas en de sensitiviteit van ons College van Burgemeester en Wethouders waar het gaat om de prioritering van handhaving van voornoemde regelgeving. Wij roepen het College op tot terughoudendheid met betrekking tot handhaving van regels bij onze horeca ondernemers en hun gasten. Wij vragen het College vertrouwen te hebben in de kennis en kunde van onze ondernemers.
Ons mooie Hoorn, de stad waar het openbaar bestuur inclusie hoog in het vaandel heeft staan, de stad waarin iedereen gelijk is en waar iedereen meetelt,… Erover praten is geen kunst, maar nu heeft het College van Burgemeester en Wethouders de kans om eens écht te laten zien waarvoor het staat!