Motie: #NianticLive2020

Op 6 juni 2019 diende DRP de motie in met de titel; #NianticLive2020.

Het doel van deze motie was om Niantic te enthousiasmeren om in de zomer van 2020 een Pokemon Go evenement te organiseren in Hoorn.
De motie van DRP werd door de Hoornse gemeenteraad goed ontvangen en unaniem aangenomen. De Hoornse Pokemon Go Community reageerde positief en postte op 20 juli 2019 de officiële nominatie video.

Vooralsnog is ons niet bekend of Hoorn genomineerd is en/of was voor een dergelijk evenement, maar ook in de wereld van augmented reality, in dit geval Pokemon Go, is vanwege de Corona crisis en de daaruit voortkomende maatregelen een hoop veranderd.

Door de huidige Corona maatregelen zijn er voor Pokemon Go spelers een hoop in-game aanpassingen gedaan zodat Pokemon Go spelers hun hobby kunnen voortzetten en zich tegelijkertijd kunnen houden aan de geldende maatregelen. Tijdelijke features als 2x incense duration, Increased Incense effectiveness, half Hatch Distance en stay at home community days maken de “intelligente lockdown”, onzes inziens, voor Pokemon Go Spelers net even wat draaglijker.

Voor nu rest ons niets anders dan iedereen veel sterkte en gezondheid te wensen in deze vreemde tijden en laten we samen hopen dat we zeer spoedig weer als vanouds kunnen genieten van de wondere wereld van Pokemon Go.