OSH, de geldwolf in schaapskleren

Wij vielen werkelijk van onze stoel bij het lezen van het artikel in het Noordhollands Dagblad van vandaag. Hierin stelt de heer Van Drongelen zich namens de Ondernemers Stad Hoorn (OSH) op als hoeder van ‘de ondernemers’ van de Hoornse binnenstad.

De OSH, hangend onder de paraplu van de overkoepelende Lokale Ondernemers Federatie (LOF) is samen met laatstgenoemde medeverantwoordelijk voor de instandhouding van de wanstaltige systematiek van reclamebelasting in Hoorn. De ondernemers in Hoorn konden gedurende de coronacrisis zo’n beetje voor elke vorm van belastingheffing tot uitstel of kwijtschelding verzoeken. Voor de reclamebelasting echter, bleek dit niet mogelijk.

De instandhouding van deze systematiek en het voortbestaan van organisaties als de OSH en de LOF bleek ook voor een meerderheid van de Hoornse gemeenteraad te prevaleren boven het voortbestaan van onze lokale ondernemers. Het vel over de oren trekken van de ondernemers ten behoeve van eigen lijfsbehoud bleek voor deze organisaties geen morele drempel. Daarmee huilt wat DRP betreft deze mijnheer Van Drongelen in naam van de OSH en in schaapskleren gehuld, mee met de geldwolven in het bos!

Schandalig en schaamteloos!

Hierbij een oproep aan de netto ontvangers van de reclamebelasting: Als u écht opkomt voor de belangen van de Hoornse ondernemers, ziet u 2022 af van het ontvangen van geïnde reclamebelasting, zodat deze ten bate kan komen van de échte ondernemers in Hoorn!

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20220113_79513976