Stop kilimaathysterie en slavernij!

Onlangs heeft DRP zich tijdens zowel de commissievergadering van 11 mei 2021(*) als tijdens de raadsvergadering van 15 juni(**) nadrukkelijk uitgesproken tegen de klimaathysterie in de vorm van de Regionale Energie Strategie (RES1.0).

Wij zijn van mening zijn dat windturbines en zonneweides desastreuze gevolgen hebben voor ons leefklimaat, onze leefomgeving en ons milieu. Daarnaast zijn wij ook zeer van mening dat we in een tijd waarin de gemeente Hoorn aangeeft tegen racisme en discriminatie te strijden en waar zij zegt ‘inclusie’ hoog in het vaandel te hebben staan, het ronduit belachelijk is dat moderne slavernij overzees gewoonweg voor lief wordt genomen.

 

U leest het goed!

Om aan onze op drijfzand onderbouwde klimaathysterische klimaatdoelen te voldoen en om als zodanig onszelf op de borst te kunnen kloppen, nemen we in Hoorn het risico op zeer ernstige mensenrechtenschendingen als omschreven in bijgevoegd artikel uit De Volkskrant(***) maar voor lief.

Wie denkt dat slavernij sinds 1863 is verbannen heeft het mis! Zonder enige vorm van gêne stapten zowel de duaal voor inkoopbeleid verantwoordelijk wethouder alsook onze Burgemeester nogal gemakkelijk over deze drempel van slavernij en uitbuiting heen, zo is te zien in de vergadering van 15 juni. Wij vinden dat zorgwekkend.

DRP ziet hierin, naast eerder genoemde argumenten, goede reden om als openbaar bestuur terughoudend te zijn met de uitvoering van de huidige wanstaltige plannen als omschreven in onder andere de RES1.0 ten aanzien van het klimaat. DRP roept op om regionaal de krachten te bundelen en in te zetten op kernenergie!

*https://channel.royalcast.com/hoorn/#!/gemeentehoorn/20210511_1

**https://channel.royalcast.com/hoorn/#!/gemeentehoorn/20210615_2

***https://www.volkskrant.nl/kijkverder/track-en-trace/v/moderne-slavernij-is-allereerst-een-economische-misdaad/?fbclid=IwAR1ZuQjqyAtiu-W9OChvkQK1t0iTwvXoc7dewOaiV3EWyH365-h98TtPvqs