Westfries museum is bodemloze put

Bodemloze put, westfries museum

Dinsdag 7 september tijdens de commissievergadering kwamen de diverse keuze varianten voor de verbouwing van het Westfries museum aan bod.DRP is absoluut van mening dat we zorgvuldig moeten omgaan met onze kunst- en cultuurschatten. Wij vinden echter dat in tijden van crisis er geen geld uitgegeven kan worden dat er niet is, dat is niet te verkopen aan belasting betalend Hoorn.

 

Dat sommige fracties binnen de Hoornse Raad graag het geld dat er niet is, investeren in een bodemloze put als het Westfries museum, is voor DRP onbegrijpelijk. Sommige stellen zelfs dat het Westfries museum een enorme toeristische trekpleister zou zijn. Als dat het geval was vraagt DRP zich af waarom er zoveel geld in geïnvesteerd moet worden, naast het noodzakelijke sobere onderhoud waaraan de gemeente gehouden is het te plegen.

DRP ziet liever, als er dan toch geld uitgegeven zou moeten worden, dat er geïnvesteerd wordt in een écht levendige binnenstad, door nu eens flink de portemonnee te trekken voor onder andere faciliteiten voor jongeren in Hoorn. Een nachtclub, 18+ entertainment, de harddraverij in oude glorie hersteld en de gecreëerde mogelijkheden voor bijvoorbeeld parasailing, bungeejumping en waterski-faciliteiten aan onze kuststrook in ontwikkeling.

Kijken naar de geschiedenis in een museum is natuurlijk prachtig, maar er in het heden een feestje van maken is naar ons idee veel belangrijker!